Tudni kell, hogy én nem egészen a naaagy állat- és környezetvédelem révén váltam vegetáriánussá, és a szimplán húst-nem-evő faj részeként nem is neveztem magam így. Ám mára már teljes mértékben egyetértek a vegetáriánus (sőt vegán) gondolkodásmóddal és életformával és életmóddal. Ettől függetlenül senkit nem fogok a húsipar kegyetlenségeiről és elképesztő történeteiről szóló videókkal vagy szövegekkel traktálni... de ez az én blogom, és igenis, ha úgy esik, megmondom a véleményem.
Tudni kell, hogy nevetnivalóan hátrányos helyzetű (meg persze hipochonder) vagyok egészségügyileg, de amióta nem eszem húst és állati erdetű élelmiszert, és tisztában vagyok az egészség alapköveivel, ez is javult. A gyomrom ugyanakkor végzetesen kényes, meg tuti van valami ételallergiám is, szóval így jött a bio- és reformkonyha és az eco-atkins, és azóta jól vagyok a bőrömben.
Tudni kell, hogy nem vagyok képes nyolcfogásos ebédeket sem összedobni, sem bedobni. Ezen nem is kívánok változtatni; a konyhaművészet, a gasztronómia magas foka, az ízek azok, amik vonzanak a konyhába. Nem pedig a tele-poci és a terüljasztalkám. És ez fontos.